chrome firefox opera safari iexplorer

Як змінилася людина за останні 100 років

28 лютого 2017 о 14:57

Вчені прийшли до висновку, що людина значно еволюціонувала за останні 100 років. На думку фахівців, процеси мінливості мають позитивну й негативну сторони.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на журнал Science.

Передусім людина значно погладшала. Ожиріння стало проблемою для багатьох сучасників. За даними ВООЗ 29% дорослого населення планети має надлишкову вагу.

Аналогічна динаміка спостерігається зі зростом сучасної людини. Для жителів Європи цей показник становить близько 10 см — з 1,68 до 1,78.

Також вважається, що люди стали слабшими, ніж раніше. У минулому столітті школярі могли підняти 55 кг, а сьогодні лише 35 кг. Зниження витривалості — своєрідна деградація внаслідок браку особливої необхідності цієї якості.

Несподіване погіршення зафіксовано за інтелектуальним показниками IQ, хоча цей тест вчені вважають необ'єктивним для дослідження, бо тести відповідають своїй епосі і не можуть порівнюватися. Зате у сучасної людини значно покращилася швидкість реакції і кмітливість.

Розділи: Суспільство

3 травня

Інші дати
Народився Микола Яковченко
(1900, м. Прилуки, Чернігівська область – 1974) - український актор театру та кіно. З 1928 року грав на сцені Київського театра імені Івана Франка. Головні ролі - Бублик, Довгоносик («Платон Кречет», «В степах України»), Пеньйонжка («Мартин Боруля»), Лящ («Останні»), Оверко («Фараони»), Распер («Ділок») та інші.
Розгорнути