chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра у Лаврі презентують старожитності Давнього Єгипту

04 травня 2017 о 11:51

5 травня 2017 р. об 11.00 у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику (вул. Лаврська, 9, корп. 25) розпочнеться презентація колекції старожитностей Давнього Єгипту.

Про це повідомляє сайт заповідника.

На початку 2017 року, під час звірки фондів Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, заступник генерального директора, доктор історичних наук Сергій Пивоваров виявив справжню давньоєгипетську мумію.

З’ясувалося, що мумія та ще кілька надзвичайно цікавих експонатів, які зберігаються у фондах, потрапили до Києва на межі ХІХ–ХХ століть. Спершу вони знаходилися у Церковно-археологічному музеї, потім – у Музеї атеїзму, який розташовувався у Києво-Печерський Лаврі.

Колекція старожитностей Давнього Єгипту складається з двох мумій, двох розписаних саркофагів та кількох канопів (грець. Κάνωβος лат. Canopus – поховальних посудин для внутрішніх органів).

 

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути