chrome firefox opera safari iexplorer

Український паспорт – у сотні найбажаніших у світі за рейтингом Nomad Capitalist

11 березня 2018 о 09:50
dniprograd.org

Україна посіла 91-ше місце у рейтингу паспортів організації Nomad Capitalist. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Україна отримала стільки ж балів у рейтингу, як Албанія

У порівнянні з минулорічним рейтингом, український паспорт покращив свої позиції на 21 пункт. Зокрема, цьому посприяло запровадження безвізового режиму з Україною 32 країнами світу, включно з усіма членами ЄС.

Окрім кількості країн, у які власники паспорта можуть подорожувати без візи, рейтинг Nomad Capitalist враховує низку інших чинників на кшталт жорсткості митного режиму, можливості мати подвійне громадянство та особисту свободу громадян.

У першій десятці рейтингу – Люксембург, Ірландія, Швейцарія, Португалія, Швеція, Італія, Іспанія, Фінляндія, Данія, Німеччина та Нова Зеландія. США у рейтингу посіли 35-те місце.

За умови однакової кількості балів рейтинг ставить на одне місце по кілька країн

 У січні Україна посіла 44-те місце у світі і перше місце серед країн СНД у щорічному Індексі паспортів компанії Henley&Partners.

 Український паспорт дозволяє відвідувати 114 держав без візи.

 Nomad Capitalist – компанія, яка консультує підприємців щодо податкового законодавства та інвестицій.

Джерело: the-village
Розділи: Суспільство

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути