chrome firefox opera safari iexplorer

Маленький принц повернеться на Пейзажну алею

04 травня 2011 о 09:30

Скульптура Маленького принца знову стоятиме на Пейзажній алеї — побачити її можна буде вже на День Києва — 29-30 травня.

Мешканці Пейзажки випросили 25 тисяч гривень у меценатів, і наразі скульптор Костянтин Скретуцький інтенсивно працює над новим монументом.

За словами митця, ця робота відрізнятиметься від попередньої, зокрема, буде більш стриманою. Сьогодні гола фігура Принца  вже виліплена у глині. Такою автор і хотів її залишити, однак на Пейзажку Маленький принц повернеться в одязі.

«Моє особисте бажання — залишити його таким (голим), але ми поговорили з замовником що таким його можуть не прийняти на алеї», — сказав Скретуцький.

Маленький принц повернеться на Пейзажку з дівчинкою Алісою з казкою Льюїса Керролла.

Як відомо, скульптуру знищили невідомі уночі 23 березня. На початку квітня голова КМДА Олександр Попов заявив, що зробить все для того, щоб знайти вандалів.

 

3 травня

Інші дати
Народився Микола Яковченко
(1900, м. Прилуки, Чернігівська область – 1974) - український актор театру та кіно. З 1928 року грав на сцені Київського театра імені Івана Франка. Головні ролі - Бублик, Довгоносик («Платон Кречет», «В степах України»), Пеньйонжка («Мартин Боруля»), Лящ («Останні»), Оверко («Фараони»), Распер («Ділок») та інші.
Розгорнути