chrome firefox opera safari iexplorer

У Заопріжжі відзначають День Перемоги

09 травня 2011 о 09:08

У Запоріжжі 8 травня молодь разом з ветеранами війни пронесла по головному проспекту 18-ти метровий червоний прапор — копію прапора Перемоги.

Декілька десятків молодих людей в українських вишиванках і формі солдатів Великої Вітчизняної війни разом з ветеранами пронесли по проспекту Леніна червоний прапор розміром 150 квадратних метрів.

Як розповів один з організаторів акції, представник запорізької молодіжної організації "Слов'янська гвардія" Володимир Рогов, прапор є точною копією прапора 150-тої Ідрицької стрілецької дивізії, встановленого в травні 1945 року над Рейхстагом.

За його словами, прапор був виготовлений запорізькими майстрами. «Шили його протягом 3 днів. І ще тиждень прикріплювали літери, адже тільки серп і молот мають розміри 5 метрів» — зазначив Рогов.

За його словами, «хода з прапором Перемоги — поза політикою, це виключно молодіжна ініціатива».

За даними організаторів акції, копія прапора Перемоги вже побувала в декількох містах України завдяки автопробігу.

«Учасники автопробігу стартували 4 травня з Запоріжжя. Наступного дня прапор розгорнули в Одесі на Потьомкінських сходах. Потім був Миколаїв, Херсон, Севастополь і Сімферополь.

Сьогодні — гігантський прапор Перемоги буде розгорнуто у Києві» — розповіли  в оргкомітеті акції.

 

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути