chrome firefox opera safari iexplorer

З УКРАЇНОЮ і ШЕВЧЕНКОМ в СЕРЦІ

10 березня 2022 о 14:02

Сьогодні — День пам‘яті Тараса ШЕВЧЕНКА. Великий українець, талановитий художник і поет-провидець заповідав НАМ на злобу дня: «Свою Україну любіть! Любіть її… Во врем‘я люте, в останню, тяжкую мінуту…» бо «В своїй хаті своя правда, і сила, і воля». Тому«Борітеся — поборите!!! Вам Бог помагає!» 

і «…і вражою злою кров‘ю волюокропіте!» щоб «і на оновленій землі врага не буде, супостата…» лише тоді «…оживе добра слава! СЛАВА УКРАЇНИ!»

Пам‘ятаємо нашу історію! Шануємо наших героїв!!!

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути