chrome firefox opera safari iexplorer

Експонуватимуть скульптури Міртали Пилипенко-Кардиналовської

25 травня 2011 о 09:22

14 червня у рівненському Острозі відбудеться відкриття персональної виставки робіт відомої американської скульпторки українського походження Міртали Кардиналовської-Пилипенко.

Виставку експонуватимуть у Національному університеті «Острозька академія». Твори Міртали Кардиналовської-Пилипенко — це 15 скульптур з бронзи та полімеру

Скульптури Острозькій академії передала Нью-Йоркська галерея. У Рівному твори мистецтва залишаться на постійне експонування в підземній художній галереї.

За довідкою Вікіпедії, Міртала Пилипенко-Кардиналовська (29 квітня 1929, Харків) — українська художниця та поетеса. Член Національної спілки письменників України. Закінчила художню школу Бостонського музею (США) та університет ТАФТС (Бостон). Вільний художник. Живе і працює у США.

Автор поетичних книжок «Вірші», «Райдужний міст», «Шлях до себе». 2004 року Міртала Пилипенко видала книгу віршів і репродукцій своїх скульптур «Втілені думки».

 

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути