chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові хочуть створити найбільшу ляльку-мотанку в Україні

26 травня 2011 о 10:29

У Львові в межах святкування 20-річчя незалежності України планують скласти найбільшу в Україні ляльку-мотанку розміром 5-6 м та встановити рекорд України.

Про це йшлося під час засідання оргкомітету з підготовки та відзначення 20-ї річниці Незалежності України у Львівській ОДА.

Для встановлення рекорду з усіх районів області привезуть снопи для створення ляльки-мотанки. Її заплановано встановити на площі перед Львівським театром опери та балету (пр. Свободи, 26).

Окрім того, до Дня незалежності в області заплановано провести чимало культурно-мистецьких, освітніх, спортивних заходів. Серед них – проект «Вишивана Львівщина» — ідея створення 20-метрового вишитого кожним районом області рушника і презентованого до 20-ї річниці Незалежності України.

Нагадаємо, попередній рекорд з розміру ляльки-мотанки був встановлений 30 квітня 2011 року у Львові і становив 3 метри, до цього у Харкові – 2 м 15 см.

 

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути