chrome firefox opera safari iexplorer

Понад 70% українських студентів хотіли б жити закордоном

31 травня 2011 о 14:32

Лише 29,1% українських студентів задоволені тим, що живуть у своїй країні, і не хочуть виїхати закордон. Про це свідчать дані Інституту Горшеніна за підсумками річної програми міжнародних соціологічних досліджень «Студенти – образ майбутнього», проведеного в Україні, Росії, Польщі й Казахстані.

У Казахстані змінити місце проживання не має наміру майже кожен другий (48,6%), серед поляків таких більш як третина (37,6%), жити в іншій країні не бажає трохи менш третини росіян (31,1%) і 29,1% українців.

Далі переваги розділилися таким чином: серед українських студентів 16,2% опитаних хотіли б жити у США, а кожен шостий (15,6%) для життя обрав би Велику Британію. Жити в США хотіли б 16,7% росіян, а 14,7% віддали б перевагу Німеччині.

Поляки другу позицію віддали Великій Британії (12,8%), трохи менше респондентів (12,4%) зупинили свій вибір на США. Серед казахів кожен десятий (10,7%) вважав би за краще жити в США, трохи менше студентів (9,3%) виїхали б до Великої Британії.

Міжнародне соціологічне дослідження «Студенти – образ майбутнього» проводилося Інститутом Горшеніна з жовтня 2010 року по березень 2011 року. Загалом, згідно з випадковою вибіркою, було опитано 5155 студентів у 22-х вищих навчальних закладах чотирьох країн: України, Росії, Польщі, Казахстану.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути