chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці провели майстер-клас з виготивлення вбрання із натуральних матеріалів

06 червня 2011 о 09:27

Взуття з конопель та ляльки з льону. До Всесвітнього Дня захисту довкілля у Києві влаштували майстер-класи з виготовлення вбрання, іграшок та прикрас із натуральних матеріалів.

Допомагати створювати вироби з глини, льону, дерева та паперу до столиці з'їхалися майстри з усієї країни. Найбільше охочих зібралося на майстер-класі з гончарства. Дорослі ліпили посуд, а діти - глиняних скіфських баб. Популярним виявився і майстер-клас «Як замінити Барбі». На ньому вчили робити ляльку-мотанку. На відміну від іноземної красуні, мотанка, кажуть майстри, зроблена з натурального матеріалу та символізує українську культуру.

Долучилися до свята і вегетаріанці. Активісти руху пронували усім перевзутися у сандалі з конопель. Запевняють — цей матеріал кращий за шкіру.

Роман Даниленко, взуттяр: «Просто ці знання були втрачені після того, як почалася боротьба проти з коноплею, як з наркотиком. Конопля технічна, тому ефектов не наблюдається. Дуже цікава розробка — конопляні стєльки, конопляні волокна разом з полином, полин — це дуже антисептична дія».

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути