chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці показують експозицію робіт з природних матеріалів

28 лютого 2012 о 10:22

До 4 березня в Київському міському будинку природи можна подивитися виставку картин з природних матеріалів та коренепластики.

В експозиції представлено картини із засушених квітів, трав, кори, тополиного пуху, соломки, пташиного пір’я, мушель та кісточок риб.

Здебільшого це мініатюрні композиції, пейзажі, портрети, створені майстрами декоративно-прикладного мистецтва Іриною Блажчук, Вірою Авдєєвою, Ніною Мінченко, Катериною Дітківською, Іриною Молчановою, Оленою та Кароліною Журавськими, Октябриною Пуніною, та іншими талановитими митцями. А от коренепластика на виставці представлена роботами подружжя Віталія та Світлани Сивухіних.

Виготовлення картин із природних матеріалів нині стало дуже популярним напрямком мистецтва. Справа ця не вимагає великих грошових затрат і складних пристосувань.

Проте, художній рівень флористичних картин може конкурувати із майстерністю живописних полотен. Можуть не поступатися їм і своєю довговічністю.

До того ж, відомо, що мистецькі твори з природних матеріалів мають особливу гармонізуючу й цілющу дію на людину. Добра енергія митця в поєднанні із життєдайною силою рослин, які акумулювали в собі енергію сонця й землі, води й повітря, здатна творити чудеса.

Невипадково серед майстрів флористів багато довгожителів, а відвідувачі виставок зі здивуванням помічають покращення свого самопочуття після споглядання картин.

Одночасно з експозицією картин з природних матеріалів та коренепластики в сусідньому залі Будинку природи працює постійно діюча виставка акваріумних риб і рослин.

На обидві виставки – один квиток, вартістю 10 гривень (для школярів, студентів, пенсіонерів – 5 грн.). Вартість екскурсії – 25 грн.

До речі, протягом роботи виставки відбудеться серія майстер-класів з флористики. Дізнатися детальніше про умови участі в них можна за телефоном 234-45-47.

Підготувала Майя Заховайко, «Рідна країна»

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути