chrome firefox opera safari iexplorer

На Тернопільщині розпочався фестиваль Бережанського замку

12 червня 2011 о 16:23

На Тернопільщині розпочався фестиваль Бережанського замку.

Як повідомили кореспондента  у прес-службі Тернопільської облдержадміністрації, в рамках фестивалю відбудуться середньовічні конкурси та розваги, майстер-клас «Театру Тіней», концерт середньовічної музики і танців, літературний перформанс, лицарські турніри, показові виступи з бойового гопака, міжнародний шашковий турнір.

Гості фестивалю матимуть змогу ознайомитися зі зразками старовинних та реконструйованих обладунків воїнів, спробувати постріляти з лука, покататися на конях, а також у старовинних каретах.

Окрім цього, у програмі фестивалю – виставка-ярмарок робіт народних майстрів та майстер-класи з ковальства, різьби по дереву та каменю, гончарства.

Проходитиме дійство на території Бережанського замку та в парку довкола нього.

Завершиться свято фаєр-шоу театру «Паладин» на літній сцені парку при замку Синявських та молодіжною дискотекою.

 

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути