chrome firefox opera safari iexplorer

Фестиваль «Ту Стань! » цього року проведуть влітку

19 липня 2011 о 15:34

Фестиваль української середньовічної культури «Ту Стань!» змінює час проведення. Якщо традиційна дата його проведення – початок вересня, то цього року дійство відбуватиметься на місяць раніше – 5, 6 та 7 серпня.

Про це повідомили у історико-культурному заповіднику «Тустань».

Організатори фестивалю, який цього року відбудеться вже вшосте, сподіваються, що в серпні і з погодою пощастить більше, та й сезон відпусток дозволить усім охочим приєднатися до середньовічного святкування.

Організатори обіцяють здивувати і програмою фестивалю. Біля підніжжя Тустанської фортеці відтворюватимуть лицарські бої, побут та танці доби Середньовіччя. 5 серпня буде присвячено військовій реконструкції. Окрім того, вже традиційно протягом всіх трьох днів відбуватимуться концерти музикантів та гуртів, майстер-класи ремесел та танцю, діятимуть спеціальні ігрові майданчики, де кожен зможе спробувати свої сили у стрільбі з лука, боротьбі з мечем.

Особливим пунктом цьогорічного фестивалю стане і лазерне шоу, яке проектуватимуть на скелю та ліс.

Детальніше про фестиваль дивіться тут.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути