chrome firefox opera safari iexplorer

«Метроград» доведеться прибрати через підземну розв'язку

16 червня 2011 о 12:50

Головний архітектор Києва Сергій ЦЕЛОВАЛЬНИК заявляє, що в центрі Києва планується побудувати підземний тунель для автомобілів.

Про це С.ЦЕЛОВАЛЬНИК повідомив в інтерв`ю газеті «Сегодня».

«Хотілося б реалізувати ідею розв`язки на Бессарабці — машини перед нею йтимуть під землю і виїжджатимуть на позначці пл. Л. Толстого. «Метроград» для цього доведеться прибирати. Другий рівень — нинішній. Третій — естакада з бул. Шевченка до вул. Басейної, з виходом до бул. Л. Українки. Це дозволить якось розосередити транспортні потоки», — сказав С.ЦЕЛОВАЛЬНИК.

Головний архітектор столиці також повідомив, що план реконструкції Європейської площі припускає підземне будівництво. «Проект Європейської також хороший. Він передбачає будівництво 4 рівнів під землею від Майдану до Європейської: паркінг, торговий центр. Покращиться транспортна розв`язка на самій площі. Залишати так, як є, не можна. Там зараз великі пробки. Але потрібний інвестор», — наголосив він.

За словами С.ЦЕЛОВАЛЬНИКА, на початку вулиці Хрещатик не планується будівництво висотки. «У конкурсі на вул. Хрещатик, 5, проект архітектора БАБУШКІНА не виграв, там інший переможець. Зараз у замовника проект не затверджено. Висотки там не буде, хоча це та точка на Хрещатику, де подібна будівля цілком може бути», — вважає головний архітектор столиці.

 

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути