chrome firefox opera safari iexplorer

Реконструкцію Поштової площі в Києві відклали через відсутність проекту

18 липня 2012 о 16:54

Реконструкцію транспортної розв'язки на Поштовій площі відклали на невизначений термін. Про це заявив замдиректора КП Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Микола Васильцов.

За словами Васильцова, будівництво розв'язки на Поштовій площі відкладається на невизначений термін через відсутність затвердженого проекту.

«Ми тільки почали підготовчі роботи, але реконструкцію ще не починали. Вчора там була лише одна бурова установка, яка стояла на трамвайних коліях, але її вже напевно прибрали», — сказав голова будівельного підприємства.

За його словами, повторне обговорення проекту може відбутися не раніше, ніж через два тижні. Так, за результатами обговорення реконструкції на засіданні профільної секції Архітектурно-містобудівної ради було ухвалене рішення відправити обидва проекти з реконструкції транспортної розв'язки на доопрацювання.

Рада вирішила виробити ряд рекомендацій до авторів проектів, і, після доопрацювання, знову зібрати засідання.

Про дату наступного засідання поки не повідомляється.

Тим часом, у столичній мерії заявляють, що рух на Поштовій площі буде перекрито за планом, у середині серпня.

«Нічого там не призупиняється. Ідуть підготовчі роботи. Рух буде перекрито відповідно до плану. Якщо я не помиляюся, то перекриття руху буде в середині серпня», — заявив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Заступник Попова запевнив, що підготовчі роботи, які ведуться, будуть проводитися незалежно від змін у проекті.

Реконструкцію Поштової площі, яку планують закінчити до Дня Києва в 2013 році, мали почати в понеділок, 16 липня. Остаточний кошторис реконструкції зараз узгоджується, але на нинішньому етапі її вартість оцінюється в 550 млн грн. Більшу частину цих коштів передбачається залучити з держбюджету.

Як повідомлялося, київська влада розглянула кілька проектів реконструкції Поштової. Варіант Київдормістпроекту передбачає демонтаж будівлі McDonald's. У той же час, київський архітектор Віктор Петрук, автор розв'язки на Шулявці, запропонував столичній владі свій варіант реконструкції, яка, за його словами, повністю розв'яже Поділ.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути