chrome firefox opera safari iexplorer

На День Конституції Майдан та Європейську площу перекриють

28 червня 2011 о 15:23

Міська влада запрошує киян та гостей столиці разом відзначити День Конституції України , взявши участь у святкових заходах.

Головний святковий концерт, приурочений 15-тій річниці Конституції України, розпочнеться на Майдані Незалежності о 19 годині та триватиме до 22:00 і завершиться феєрверком.

Для присутніх виступатимуть відомі українські виконавці: Гайтана, Джамала, гурти «Мандри», «Mad Heads XL» та «Океан Ельзи».

На час проведення концерту передбачене перекриття вулиці Хрещатик (від вул. Городецького до вул. Інститутської) з 18 до 24 години 28 червня 2011 року.

Також о 19:00 на Європейській площі відбудеться Міжнародний фестиваль «Сходи до неба». Фестиваль спрямований об'єднати Київ із культурними столицями світу.

Захід відбудеться за участі оперних співаків Дмитра Хворостовського та Анатолія Кочерги, балерини Ілзе Лієпи, оперної співачки Ольги Микитенко, піаніста Дмитра Найдича, модельєра Ольги Симонової, а також Національного симфонічного оркестру України під керівництвом Володимира Сиренка.

Під час проведення фестивалю на Європейській площі (від Петровської алеї до вул. Михайлівської) буде перекрито рух транспорту з 18.00 28 червня до 05.00 29 червня.

Також на площі під час фестивалю з буде внесено зміни в роботу пасажирського транспорту загального користування.

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути