chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві побудують скейт-парк

04 липня 2011 о 15:56

Київська міськдержадміністрація планує побудувати у столиці скейтпарк. Про це журналістам повідомив голова КМДА Олександр Попов.

«Мені сподобався проект скейтпарку. Їх є три варіанти. Ми обов'язково один з них спробуємо найближчим часом реалізувати. Я візьму на себе зобов'язання, щоб протягом цього року ми серйозно в цьому напрямі просунулися. У серпні ми могли б розпочати — обрати майданчик, проголосувати на Київраді і на осінь почати реалізацію», — сказав Попов.

За прогнозами Попова, в 2012 році у Києві вже може бути кілька скейтпарків.

Він вважає, що завдяки будівництву таких парків молодь, яка займається даним видом спорту, зможе розвиватися та самовдосконалюватися.

Скейтпарк — спеціально побудований майданчик для занять екстремальними видами спорту, такими як скейтборд, стрітборд, катання на агресив-роликах, велосипедах ВМХ, самокатах, щоб кататися і вдосконалювати трюки. Скейт-парк може охоплювати такі фігури, як рампи (half pipes), розгони (quarter pipes), поручні (hand rails), фанбокси (trick boxes), піраміди (pyramids), сходинки (stairs) та інші фігури для виконання трюків.

 

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути