chrome firefox opera safari iexplorer

Руйнівникам Щекавиці вручать припис про зупинення робіт

05 липня 2011 о 12:34

5 липня о 14.00 руйнівники Щекавиці отримують припис про припиненнябудівельно-земляних робіт.

Про це повідомляє громадська ініціатива «Збережи старий Київ».

Головне управління охорони культурної спадщини вивчило ситуацію на місці незаконного руйнування гори Щекавиця і дійшло висновку, що роботи проводяться незаконно, оскільки археологічних досліджень на цьому місці не проводилось.

Активісти «Збережи старий Київ» наголошують, що нині на зрізі Щекавиці навіть візуально помітно залишки давньоруського житла з піччю і господарськими ямами, але «забудовники все це цинічно знищують».

Як відомо, у 2007 році Інститут археології погодив роботи будівельників в цьому місці за умови проведення археологічного дослідження, яке так і не було проведене.

 

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути