chrome firefox opera safari iexplorer

Поштову площу у Києві розширятють за рахунок трамвайних колій

07 липня 2011 о 09:39

Днями почнеться розширення автомобільної дороги на Поштовій площі у Києві за рахунок трамвайних колій.

У "Київавтодорі" вважають, що подібні заходи дозволять позбавитися у цьому районі від пробок. «Починаємо прибирати рейки, потім укладатимемо асфальт. За рахунок демонтажу додасться по дві смуги на Набережно-Хрещатицькій і Набережному шосе», — розповів начальник «Київавтодору» Георгій Глинський, передає Сегодня.

Розширювати вулицю почнуть від місця, де виїжджав трамвай №5 з вул. Братську. Усе, що було зайнято трамвайними коліями, тепер буде єдиним цілим. Машини, які звертають на Боричів спуск, до перехрестя йтимуть направо, на дві нові смуги. Коли машини перетинатимуть перехрестя, справа, де зараз трамвайні рейки, також будуть смуги руху для автомобілів.

Що стосується громадського транспорту, автобуси маршруту №51 «Контрактова площа-ст. м. Червоний хутір» курсуватимуть через вул. Сагайдачного і Боричів спуск. Рух авто по цих вулицях обмежувати не будуть.

Нагадаємо, що наприкінці березня поточного року у столиці з'явилася «гаряча» лінія 284-74-19 для скарг на поганий стан доріг. «Київавтодор» пообіцяв миттєво реагувати і полагодити усі дороги до травня.

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути