chrome firefox opera safari iexplorer

У Харкові побудують свій Діснейленд

20 жовтня 2010 о 16:16

У Харківській міській раді презентували макет майбутнього комплексу атракціонів і розваг, який з'явиться в центральному парку міста — Парку культури і відпочинку ім. Горького.

У центрі цього комплексу буде величезне оглядове колесо. Також у парку буде кілька висотних атракціонів: «ланцюгові» каруселі і знамениті «американські гірки».

Передбачено будівництво атракціонів для маленьких дітей, спортивних кортів і комплексу для любителів екстремальних видів спорту. Вони будуть розташовані вздовж алеї в північній частині парку.

«Харків був, є і буде першим. Цей парк передбачає зони відпочинку для всіх категорій людей — як для дітей різного віку, так і для дорослих і літніх людей. Ми використовуємо всі можливості, в тому числі й залучимо приватних партнерів, щоб парк відкрився у 2012-му році, хоча це дуже складно. Зараз ви бачите оригінальний макет, якому ще належить стати Парком розваг. Але головне — у нас є початок. Назад ми вже не відступимо, тільки вперед! Цей парк розваг незабаром з'явиться не на макеті, а в реальному житті. Упевнений, ніхто не залишиться розчарований. Думаю, я буду відвідувати цей парк разом зі своїми дітьми та онуками, коли він стане доступним для всіх харків'ян», — сказав в.о.мера Харкова Геннадій Кернес на презентації проекту.

Крім того, у комплексі буде піратський ставок з кораблем морських розбійників. У ставку можна буде плавати на човнах, а автодром буде імітувати частину справжнього міста.

Джерело:  ІМК

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути