chrome firefox opera safari iexplorer

Тульчинський краєзнавчий музей (відділ музей – квартира М.Д.Леонтовича)

  • 23600, Вінницька обл.,м.Тульчин,вул.,Гагарина,1
    Музей - квартира М.Д.Леонтовича знаходиться за адресою:
    вул., Леонтовича,6
  • (235)2-27-50
  • щоденно з 1000-1700, вихідний –понеділок.
Про музей:

Тульчинський краєзнавчий музей — районний краєзнавчий музей у місті Тульчині на Вінниччині, значне зібрання матеріалів і предметів з природи, історії та персоналій, зокрема, військової історії та про декабристський рух у регіоні, етнографії тощо Тульчинського краю.

1977 року до 100-річчя від дня народження видатного українського композитора Миколи Дмитровича Леонтовича, який проживав у Тульчині впродовж 190821 років, відкрито Музей-квартиру М. Д. Леонтовича, який відтоді діє на правах відділу Тульчинського краєзнавчого музею.

Меморіальний музей-квартира М.Д. Леонтовича в Тульчині розповідає про життя і творчість видатного українського композитора, диригента, фундатора українського хорового співу. Микола Дмитрович викладав у єпархіальному жіночому училищі в Тульчині, організував Тульчинську хорову капелу. Фотографії, особисті речі, книги і картини розповідають про автора більше 150 обробок народних пісень, великої кількості церковних літургій, псалмів, молебнів.

У  Тульчинському краєзнавчому музеї ви познайомитеся з історією цього дивовижного міста. У музеї систематично проводяться різноманітні виставки.

Музейна колекція Тульчинського краєзнавчого музею нараховує понад 22 000 предметів.

8 травня

Інші дати
Микола Козловський
1921 –  український майстер фотографічних справ. Лауреат Шевченківської премії за фотоальбом «Києве мій».  
Розгорнути
Народився Данило Лідер
(1917, с. Вікторівка, Росія - 2002) - художник театру, педагог. Народний художник України. Серед найвідоміших робіт: оформлення вистав "Ярослав Мудрий" І. Кочерги, "Король Лір" В. Шекспіра, "Дядя Ваня" А. Чехова, "Візит старої дами" Ф. Дюрренматта, "Тев'є-Тевель" за Шолом Алейхемом.
Розгорнути
Народилася Надія Кибальчич
(1878, с. Ясногород Житомирської обл. - 1914) - українська письменниця, перекладачка. Автор книжок "Поезії", "Дитячі оповідання", "Малий Ніно", "Спогади кота Сивка" та ін.
Розгорнути
Народився Василь Вовк-Карачевський
(1834, с. Дуболучівка Чернігівської обл. - 1893) - український громадсько-культурний діяч, публіцист, перекладач, Автор публіцистичних сатей, історичних досліджень ("Канів і його коротка історія"), перекладів праць М. Костомарова, М. Дашкевича, В. Антоновича.
Розгорнути