chrome firefox opera safari iexplorer

У Нікітському ботсаду згоріло 5 га рослинності

01 серпня 2011 о 09:22

31 липня о 12.16 від громадян телефоном надійшло повідомлення про загорання трави у районі Нікітського Ботанічного саду, що знаходиться на території Масандровської селищної ради. Про це повідомили у прес-службі МНС.

Прибувши на місце пожежі, рятувальники встановили, що на двох ділянках горить трава та рослинність на площі приблизно 1,5 га. Через сильний береговий вітер вогонь швидко розповсюджувався та гасіння пожежі ускладнював гірський рельєф місцевості.

О 14 годині в районі с. Нікіта було виявлено ще одне джерело займання, площею приблизно 1,5 га.

До місця пожежі додатково було направлено 4 пожежні відділення м. Алупка, 1 відділення смт. Гаспра та 100 чоловік особового складу.

О 16.00 годині загальна площа загорання складала приблизно 5 га. На пожежі було зосереджено: 23 автоцистерни МНС, 9 водовозок. Додатково було залучено гелікоптер МІ-8 МНС України, резервний гелікоптер МІ-8 приведено у готовність на аеродромі «Бєльбєк» та додатково із авіаційного полку МНС України м. Нежін приведено у готовність літак АН-32П.

Усього на пожежі працювало 143 особи особового складу МНС України в АР Крим, 30 осіб внутрішніх військ, 20 співробітників МВС, 50 осіб берегової охорони Міноборони України, 9 працівників комунальних служб, 4 екіпажі ДАІ.

О 16 годині 17 хвилин пожежа локалізована.

О 19 годині 30 хвилин пожежа ліквідована.

Попередня причина загоряння – необережне поводження з вогнем.

На місті пожежі організовано постійний моніторинг за територією.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути