chrome firefox opera safari iexplorer

У Нікітському ботсаду цвітуть і плодоносять кактуси

27 червня 2012 о 13:16

Найбільша в Україні колекція кактусів та сукулентів (агави, алое, юккі) представлена близько 1100 різновидами екзотичних рослинок.

Перші кактуси і сукуленти завезли у Нікітський ботсад у далекому 1824 році. Створювати незвичну колекцію почали у 60-х роках минулого століття. У 1996 році на території Нікітського ботсаду було відкрито експозиційну оранжерею, а ще через рік — ділянку відкритого ґрунту з експонатами рослин світової флори.

Найпопулярнішими сортами кактусів залишаться Мамілярія, Опунція і Цереус. Проте у колекції представлені також рідкісні і навіть унікальні види.

Гордістю колекції Нікітського ботанічного саду є ехінокактус Грузона, або “Золота куля” — чотири екземпляри кулеподібних мексиканських кактусів, які тішать око відвідувачів ботсаду ось уже півстоліття. Ці кактуси сягають метра у висоту і мають приблизно такий же діаметр.

Поки одні “колючки” цвітуть, інші — плодоносять. Хоча деякі кактуси цвісти будуть аж до листопада.

Крім колючих рослинок, відвідувачі мають змогу помилуватися справжніми “перлинами” незвичної колекції — руксбією молочайною, цереусом перуанським, агавою американською і юккою слоновою.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути