chrome firefox opera safari iexplorer

У Нікітському ботсаду завершився «Бал хризантем»

29 листопада 2012 о 10:49

Традиційний «Бал хризантем», себто цвітіння просто неба, цьогоріч стартував у Національному науковому центрі «Нікітський ботанічний сад» (якому, до слова, в цьому році виповнилося рівно 200 років. — Авт.) приблизно на десять днів раніше, ніж зазвичай. Причина — в погоді: затяжна тепла осінь, пояснила «УМ» науковий співробітник лабораторії дендрології і квітництва Наталя Смикова. Ще вчора в Нікіті термометр показував 16–17 градусів.

Спочатку, в третій декаді жовтня, всіма кольорами райдуги замайоріли дрібноквіткові хризантеми місцевої і зарубіжної селекції, а згодом до них долучились і високорослі родичі. Усього ж милував око вiдвiдувачiв різнобарвний килим iз кущів близько 350 сортів хризантем, у тому числі й 32 — нової селекції.

За словами Наталі Смикової, залишили відгуки про кущі з композицій хризантем, а отже, визначилися зі своїми симпатіями більше 18 тисяч відвідувачів ботсаду. Днями організатори виставки порахували всі голоси і назвали «королевою» цьогорічного балу сорт «Апельсинова куля». Це сорт зарубіжної хризантеми, що потрапив до ботсаду з приватної колекції за обміном ще в 2006 році. Пелюстки «кулі» приємного яскраво–жовтого кольору тримаються на стеблі висотою майже метр.

Варто згадати, що «Бал хризантем» проводять у Нiкiтському ботанiчному саду з 1953 року.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути