chrome firefox opera safari iexplorer

Художньо-меморіальний музей Василя Касіяна

  • 78300, вул. Коснятина, 48/Є, м. Снятин
  • (03476) 2-20-32, (03476) 2-13-96
  • щодня з 10.00 до 18.00,
Про музей:

Музей відкрито у 1982 р. Експозиція розміщена в 5-ти кімнатах, в двох відображено творчий шлях митця, а в інших трьох виставкових залах розміщені графічні твори Василя Касіяна та його учнів-наслідників.

В експозиції представлені особисті речі Василя Касіяна: книги художника мистецтвознавця та книги про художника, його особиста бібліотека, рукописи та предмети, якими він користувався.

В приміщенні музею зберігається велика колекція фотоматеріалів, які представляють життя і творчість митця.

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути