chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям можуть додати одну годину

09 вересня 2011 о 09:09

Комітет з питань науки і освіти рекомендує парламенту змінити порядок обчислення часу на території України

Відповідний проект постанови було схвалено на засіданні комітету, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Проектом пропонується встановити на території України час другого часового поясу з додаванням однієї години.

На думку народних депутатів, щорічне переведення годинників на зимовий та літній час «викликає так званий часовий стрес і негативно впливає на психологічний та фізичний стан людини, а це — більші витрати, ніж незначна економія електроенергії».

Зокрема, підкреслювалося на засіданні, оскільки люди добре відчувають зміну біоритмів у природі, у періоди переведення годинників (навесні та восени) кількість звернень до лікарів зростає.

Зазначалося також, що потреба в ухваленні проекту постанови виникла «зважаючи на численні звернення громадян України про відмову від практики переведення годинників на зимовий і літній час та з метою запобігти негативному впливу на здоров´я громадян внаслідок переведення годинників на годину вперед та на годину назад».

Як відомо, Росія вже відмовилася від переведення годинників.

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути