chrome firefox opera safari iexplorer

У Житомирі вчитимуть дітей берегти електроенергію

26 вересня 2011 о 09:03

У Житомирі вперше в Україні запроваджено українсько-нідерландський проект «Молоді та енергоощадливі», який має на меті навчити дітей ощадливо ставитись до використання енергоресурсів та допомогти у формуванні свідомої учнівської молоді.

Як передає кореспондент УНІАН, у презентації проекту взяли участь керівники міста та області, керівники проекту, Надзвичайний та Повноважний Посол Нідерландів в України Пітер Ян ВОЛТЕРС, а також учні житомирських шкіл.

За словами авторів проекту, його суть у полягає утому, що школярі переглядатимуть на уроках спеціальні мультфільми про те,як заощаджувати електроенергію, та проводитимуть рольові ігри.

«Діти 8-12 років найбільше цікавляться всім новим і мають силу впливу на батьків і друзів», — зазначили автори під час презентації проекту.

«Подивившись мультфільми про ведмедика Бу, які містять сюжети про збереження електрики, про вимикання приладів, у яких немає зараз потреби, діти розкажуть про це батькам, і самі будуть заощаджувати електроенергію. Таким шляхом ідуть країни Європи – серіал про ведемедика Бу дивляться діти у 20 країнах, його перекладено 18-ма мовами світу»,- сказав голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Микола ПАШКЕВИЧ.

Найближчим часом планується впровадити проект у всіх українських школах.

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути