chrome firefox opera safari iexplorer

Вже з початкової школи дітей вчитимуть правознавства

08 грудня 2011 о 12:14

З 1 вересня 2012 року початкова школа в Україні починає жити і працювати за новими стандартами і програмами. Уже в початковій школі діти мають засвоїти елементарні знання про державу, закони, права і обов’язки громадян.

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебровський, повідомляє прес-служба МОН.

Заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту закликав вчителів, юристів долучитися до написання нового покоління програм та підручників з правознавства відповідно до нового Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти.

Він наголосив на великому значенні правової освіти через позашкільну роботу. У багатьох державах, у тому числі й Україні, для батьків за пропуски дітьми уроків без поважних причин передбачено грошові штрафи.

Так, у минулому році у нашій країні за це до відповідальності притягнуто майже 2,7 тис. батьків та осіб, які їх заміняють. Розміри штрафів в Україні – від 17 до 51 гривні. У Бельгії за аналогічне порушення -125 євро.

Виходячи із зазначеного, Борис Жебровський запропонував уважно переглянути законодавство в цілому щодо відповідальності сім’ї за виховання дітей.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини освіти Освічена

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути