chrome firefox opera safari iexplorer

У Криму побудують «Винне село»

28 вересня 2011 о 10:14

У Севастополі на Міжнародному інвестиційному форумі відбулася презентація проекту «Chateau Wine Village» («Винне село»). Про це УНН повідомили в Курортно-інформаційному центрі Криму.

Презентував проект голова ради директорів "Першого національного виноробного холдингу" Валерій Шамотій.

Згідно з планами, оточене виноградниками село буде включати винні підвали і все необхідне обладнання, а також дегустаційні зали, ресторани високого класу, готельні номери, облаштовані парки та іншу інфраструктуру. Крім того, тут буде працювати винна терапія. За допомогою винного SPA буде проводитися оздоровлення, лікування і омолоджування.

Також планується, що 2 тисячі людей отримають земельні ділянки навколо шато для влаштування власних виноградників і садиб. При необхідності основне підприємство візьме на аутсорсинг господарство виноградарів і забезпечить збирання, переробку винограду, розлив вина, залучення туристів. Мешканці «Винного села» отримають у розпорядження інфраструктуру туристичного комплексу і забезпечать його завантаження протягом року.

"Сьогодні напрям винного меценатства дуже популярний в світі. Його потрібно підтримувати і розвивати в Україну. Як правило, завдяки меценатам, які інвестують кошти в виноробство як хобі, створюються великі вина. Саме такі вина створюють імідж національного виноробства ", — сказав В.Шамотій.

Точне місце розташування «Винного села» поки невідомо. При цьому в якості варіантів розглядається південне узбережжя Чорного моря і Західний Крим.

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути