chrome firefox opera safari iexplorer

У суботу в Києві відбудеться свято «Україна – країна найсильніших людей»

07 жовтня 2011 о 09:09

8 жовтня 2011 року виповнюється 140 років з дня народження непереможного українського борця, шестиразового чемпіона світу з боротьби, символу сили духу і тіла – Івана Піддубного, який народився у селі Красенівка Чорнобаївського району Черкаської області.

З нагоди цієї дати, яка спонукає в інформуванні про спортивну та громадську діяльність Івана Піддубного вийти за межі Черкащини, Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» спільно з Центром народознавства «Козак Мамай» проведуть акцію «Україна – країна найсильніших людей».

В цей день діти матимуть можливість зустрітися і взяти участь у майстер-класах олімпійських чемпіонів та переможців міжнародних змагань у силових єдиноборствах, які протягом останніх років примножували славу непереможного Івана Піддубного на міжнародних аренах, пропагуючи Україну, як країну сильних людей.

Так, програмою святкування, яке розпочнеться в «Мамаєвій слободі», що у Києві (вул. Михайла Донця, 2), 8 жовтня об 11.00 передбачені урочисті заходи, а також показові бої, виступи та змагання серед школярів на звання найсильніших та найспритніших на святі.

У святкуванні візьмуть участь відомі українські спортсмени, що перемагали на міжнародних змаганнях у силових видах спорту, зокрема, перший олімпійський чемпіон незалежної України, борець В’ячеслав Олійник, призер Олімпійських ігор, важкоатлет Денис Готфрід,  олімпійський чемпіон,  фехтувальник Вадим Гутцайт, чемпіон світу з гирьового спорту Микола Ткачук та інші.

Програма свята

11.00 — молебень в козацькій церкві Покрова Пресвятої Богородиці на «Мамаєвій Слободі»

12.00 -  урочисте відкриття свята на Слобідському ярмарковому майдані. Показовий виступ найкращого в Європі каскадерського кінного козацького підрозділу під орудою Наказного Отамана Олега Юрчишина.

12.30 - – показові виступи (бої) кращих українських представників класичної та вільної боротьби, гирьового спорту.

13.00 — показовий виступ видатного українського спортсмена, чемпіона України з пауерліфтингу, неодноразового рекордсмена Книги рекордів Гіннеса Дмитра Халаджі

13.30 -– змагання на звання найсильніших та найспритніших на святі.

14.00 — нагородження переможців змагань. Закриття свята.

«Рідна країна»

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути