chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці відкрили рух довгоочікуваної міської електрички

04 жовтня 2011 о 09:39

Прем'єр-міністр України Микола Азаров, віце-прем'єр-міністр – міністр інфраструктури Борис Колесніков та голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов відкрили рух міської електрички залізничним кільцем, передає кореспондент УНН.

На підготовку інфраструктури та рухомого складу до проекту було витрачено 223 млн грн. З них 80 млн – кошти з державного бюджету.

За ці гроші відремонтовано 12 електропоїздів, збудовано та введено в експлуатацію пересадочний вузол «Лівий берег», 12,4 км нових колій.

Як повідомив журналістам начальник Південно-західної залізниці Олексій Кривопішин, маршрутом залізниці буде курсувати 66 поїздів із 6-8 вагонів, із них 30 вранці і 36 – увечері.

Загальна протяжність кільця — 60 км, на маршруті передбачено 14 зупинок із можливістю пересадки на всі вільні метро.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути