chrome firefox opera safari iexplorer

В український прокат виходить документальний блокбастер про братів Кличків

06 жовтня 2011 о 15:40

В український прокат виходить фільм «Кличко» — стрічка-біографія про братів-боксерів Віталія та Володимира Кличків, яким вдалося зібрати всі чемпіонські титули з боксу у суперважкій вазі, передає кореспондент УНН.

У фільмі розповідається не тільки про спортивні успіхи боксерів, а й про їхні сім'ї, друзів та близьке оточення. У стрічку увійшли перші інтерв'ю батьків братів — офіцера авіації Володимира Кличка і вчительки молодших класів Надії Кличко, а також рідкісні родинні архіви.

Режисер фільму — титулований престижною телевізійною премією «Еммі» німецький документаліст Себастіан Денхардта — спочатку отримав відмову українських братів на зйомки проекту, як і багато хто до нього. Однак, на відміну від своїх попередників, він ризикнув посперечатися з чемпіонами світу з боксу і наполягти на своєму. Його знімальна команда провела з Кличками майже три роки, слідуючи за ними в Україні, Німеччині, США і навіть в Казахстані.

Нагадаємо, прем’єра фільму відбулася під час ІІ Одеського міжнародного кінофестивалю. Цю стрічку брати присвятили пам’яті батька, який помер влітку цього року.

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути