chrome firefox opera safari iexplorer

Премію Чорновола отримала книга про службу Тараса Шевченка в морі

21 жовтня 2011 о 08:36

Премію імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики присуджено науково-популярній книзі Мирослава Мамчака «Тарас Шевченко і флот».

Таке рішення було прийнято на засіданні Комітету з премії імені В´ячеслава Чорновола 20 жовтня, повідомили у Відділі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Держкомтелерадіо.

Книга заслуженого журналіста України Мирослава Мамчака є першим в Україні комплексним журналістським дослідженням маловідомої сторінки біографії Тараса Шевченка під час його дворічної служби на засланні у складі Аральської морської експедиції.

Праця висвітлює також морську тематику в художній і мистецькій творчості Кобзаря.

Лауреат премії отримає грошову винагороду в розмірі 5 тисяч гривень.


На здобуття премії в Держкомтелерадіо України, яке її організовує, надійшло 79 творчих робіт, серед них — публікації в друкованих ЗМІ, теле- та радіороботи. Твори подали 27 авторів з 10 регіонів України.

Розгляд поданих робіт здійснював Комітет з премії імені В´ячеслава Чорновола, який очолює Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександра Курдіновича. До складу Комітету також входять представники Міністерства культури і туризму України, Національної спілки журналістів, громадської організації "Всеукраїнський благодійний фонд «Журналістська ініціатива».

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути