chrome firefox opera safari iexplorer

Ліні Костенко запропонують поновити членство у НСПУ

19 листопада 2011 о 16:06

Столичній поетесі Ліні Костенко запропонують поновити своє членство у Національній спілці письменників України. Таке рішення прийняли сьогодні на 6-му з'їзді письменників, яке проходить сьогодні у Будинку художника.

«До Ліни Василівни звернемося від імені керівництва, попросимо поновити своє членство. Вирішувати вона буде сама», — сказав новообраний голова Віктор Баранов.

«Всіх письменників, які були вигнані зі Спілки за антидержавної влади, буде повернено», — підкреслив він

Також на з'їзді прийняли рішення про поновлення членства поетеси Галини Тарасюк. Вона була виключена у 2004 році.

На з'їзді також було обрано контрольно-ревізійну комісію у складі 11 чоловік. До неї включили Тарасюк.

Новообраний голова також зазначив, що «без аудиту ніяких фінансових обов'язків на себе не перебере».

«Подивимося скільки грошей на спілчанському рахунку. А то прийдемо до орендарів, а вони скажуть, що заплатили на 6 місяців вперед», — додав Баранов.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути