chrome firefox opera safari iexplorer

Львівська облрада дала 800 тис. грн на пам’ятник Бандері

06 грудня 2011 о 17:40

Депутати Львівської обласної ради на сесійному засіданні 6 грудня 2011 року прийняли рішення виділити зекономлені кошти в розмірі 800 тис. грн на добудову комплексу Степанові Бандері у Львові. За відповідне рішення проголосував 61 депутат.

Нагадаємо, що економія даних коштів відбулася на видатках Львівської обласної ради — меблях, відрядженнях тощо.

Відкриття комплексу у Львові має відбутися 1 січня 2012 року.

Додамо, що від початку спорудження пам’ятника Бандері у Львові на нього вже витрачено 5 млн грн.

Нагадаємо, проект монумента затвердили в 2002 році. Переміг проект скульптора Миколи Посікіри та архітектора Михайла Федика. Будівництво розпочато наприкінці 2003 року. Офіційне відкриття пам'ятника відбулося 13 жовтня 2007 року напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці. 1 січня 2009 року, до 100-річчя з Дня народження провідника ОУН, обіцяли завершити весь комплекс Стели української державності, який відображено у 30-метровій арці на чотирьох колонах.

Ансамбль на площі Кропивницького має виглядати так: попереду чотириметрова бронзова скульптура Степана Бандери, за нею – тризуб з рельєфами і тріумфальна арка на чотирьох опорах, кожна з яких символізуватиме певний час українській державності. Перша опора – Княжа пора, друга – час козацтва, третя – період Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки, четверта – сучасний час незалежності України.

Загальна кошторисна вартість робіт із спорудження — понад 8,5 млн грн, самої скульптури – 400 тисяч гривень.

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути