chrome firefox opera safari iexplorer

Київ отримає мільярд на метро від Кабміну

20 січня 2012 о 09:55

Кабінет міністрів затвердив прядок використання у 2012 році коштів для будівництва лінії метрополітену на житловий масив Троєщина.

Законом «Про Державний бюджет на 2012 рік» передбачені кошти для здійснення Києвом функцій столиці, в тому числі будівництво метрополітену до житлового масиву Троєщина, в обсязі 1 мільярд гривень, пише Kievpress.

Головним розпорядником цих коштів визначене Міністерство фінансів.

Також бюджетні кошти спрямовуються на розвиток об'єктів житлово-комунального господарства, транспортної інфраструктури, соціально-культурної сфери, освіти, охорони здоров'я, придбання медичного обладнання, оновлення парку трамвайних вагонів, проектування, розробку проектно-кошторисної документації.

Як відомо, у 2012 році місто планує відкрити станції метро «Іподром» і «Теремки», а також почати роботи з будівництва четвертої гілки в напрямку житлового масиву Троєщина.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути