chrome firefox opera safari iexplorer

Київ прикрасять 60-ти поверхові хмарочоси-близнюки

03 лютого 2012 о 10:35

Київські архітектори розробили проекти нових будівель, комплексів та паркових конструкцій. За словами розробників, за 5-10 років місто буде не впізнати.

Дві найвищі будівлі в Україні, висотки Victory Towers по 60 поверхів, з'являться біля центрального Палацу одружень на пр. Перемоги. Наразі там почалися підготовчі роботи, землю оточили парканом. В одній з веж розміститься 5-зірковий готель «Шератон» з паркінгом на 1400 машин, а в іншій — офіси, пише «Сегодня».

Архітектори запланували змінити набережну, звівши тут комплекс, що нагадує за формою теплохід, розбивати на дахах висоток сади, а від Верховної Ради провести сходи з колонами і ротондами до Дніпра.

Свій Манхеттен може з'явитися на Московській площі, де планують звести кілька висоток, пише «Сегодня». Є й інші оригінальні проекти: наприклад, круглі будинки і будинки-зигзаги.

Як розповіли в главку архітектури КМДА, після кризи інвестори знову готові вкладати гроші в коштовне будівництво. На місцях заморожених будівництв уже пожвавлюються роботи — десь лише розчистили територію, а десь уже готові кілька поверхів.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути