chrome firefox opera safari iexplorer

Росія відмовилася від українського сиру

07 лютого 2012 о 09:14

Росспоживнагляд з 7 лютого вводить заборону на ввезення до Росії сирів деяких українських виробників, які посіли неконструктивну позицію у вирішенні проблеми якості даної продукції, заявив голова служби Геннадій Оніщенко.

«Це (позиція — ред.) дає нам підстави буквально з завтрашнього дня заборонити цілу низку виробників, за якими найбільша кількість негативних знахідок у тих групах так званої сирної продукції, яку ми виявляємо», — заявив Оніщенко Інтерфаксу пізно ввечері в понеділок.

За його словами, для сирної продукції цих виробників з вівторка буде «закриття на кордоні»

Голова Росспоживнагляду зазначив, що чим більше відомство досліджує зразки сирів українського виробництва, що надійшли на російський ринок, тим більше виявляє «негативних знахідок».

Так, під час перевірок, проведених в 62 суб'єктах РФ, було відібрано 178 зразків цієї продукції, з них 38 не відповідали встановленим нормативам «за жирокислотним складом жирової частини продукту», повідомив він.

«Ситуація, за нашою оцінкою, посилюється тим, що ми не бачимо імпульсів до того, щоб конструктивно вирішувати проблему, що склалася, а тільки несистемні і безграмотні коментарі в публічному полі, які дають нібито виробники сиру, виправдовуючи і без того непристойну ситуацію, яка складається в цьому сегменті», — заявив Оніщенко

8 травня

Інші дати
Микола Козловський
1921 –  український майстер фотографічних справ. Лауреат Шевченківської премії за фотоальбом «Києве мій».  
Розгорнути
Народився Данило Лідер
(1917, с. Вікторівка, Росія - 2002) - художник театру, педагог. Народний художник України. Серед найвідоміших робіт: оформлення вистав "Ярослав Мудрий" І. Кочерги, "Король Лір" В. Шекспіра, "Дядя Ваня" А. Чехова, "Візит старої дами" Ф. Дюрренматта, "Тев'є-Тевель" за Шолом Алейхемом.
Розгорнути
Народилася Надія Кибальчич
(1878, с. Ясногород Житомирської обл. - 1914) - українська письменниця, перекладачка. Автор книжок "Поезії", "Дитячі оповідання", "Малий Ніно", "Спогади кота Сивка" та ін.
Розгорнути
Народився Василь Вовк-Карачевський
(1834, с. Дуболучівка Чернігівської обл. - 1893) - український громадсько-культурний діяч, публіцист, перекладач, Автор публіцистичних сатей, історичних досліджень ("Канів і його коротка історія"), перекладів праць М. Костомарова, М. Дашкевича, В. Антоновича.
Розгорнути