chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні з'явиться ще один музей бджільництва

10 лютого 2012 о 10:01

Члени Асоціації бджолярів і апітерапевтів України та Криму запропонували міській владі Євпаторії ввести практику медолікування й відкрити музей бджільництва. Про це УНН повідомили в Курортно-інформаційному центрі АРК.

Як повідомив мер Євпаторії Андрій Даниленко, міська влада готова до співпраці з бджолярами.

«Є великі резерви для впровадження апітерапії в роботу санаторно-курортних установ Євпаторії. Необхідно підключити наукові кадри, розробити лікувальні програми, тоді застосування медолікування, безумовно, буде цікаво тим, хто приїде на відпочінок», – повідомив міський голова.

Заступник Євпаторійського міського голови Сергій Стрельбицький зазначив, що ця ініціатива може бути розвинена в роботі медичного кластера, який сьогодні створюється в місті.

Нагадаємо, у Києві є ще один музей хліба, який був заснований у 1981 році та називається «Народний музей хліба». Він є складовою  Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України. У Музеї зібрано понад 2000 експонатів, які розповідають про історію хліба, його значення для людини, походження основних зернових культур (жита, пшениці, кукурудзи, ячменю та інших).