chrome firefox opera safari iexplorer

Українська Вікіпедія піднялася у рейтингу і посідає 5-те місце

05 березня 2012 о 10:52

Березневе оновлення рейтингу якості «Списку статей, які повинні бути у всіх Вікіпедіях» засвідчило, що українська Вікіпедія наразі посідає 5-те місце серед усіх 284 мовних розділів цієї всесвітньої онлайн-енциклопедії.

Протягом лютого україномовна Вікіпедія стрибнула з 7-го на 5-те місце за цим показником, і обійшла російську та іспанську Вікіпедії. Також за результатами лютого українська Вікіпедія продемонструвала найкращі показники зростання серед усіх мовних розділів.

До списку кращих 1000 статей входять статті з галузі загальних знань.Вони використовуються для підрахунку своєрідного «рейтингу Вікіпедій», який оновлюється один раз на місяць і відображає наявність та розмір статей із цього списку. Першу сходинку в цьому рейтингу якості займає каталонський мовний розділ Вікіпедії, за ним йде англомовний, а 3-є та 4-е місце посідають франко- та німецькомовні Вікіпедії.

Таке зростання якості 1000 необхідних статей було зумовлене насамперед збільшенням кількості користувачів української Вікіпедії, які протягом останнього місяця зробили як мінімум одну правку.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини культури

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути