chrome firefox opera safari iexplorer

Парад Миколаїв

Дата події:17 грудня 2010
Місце події:м. Ужгород
Більше про подію:

Близько 50 дорослих Миколаїв та 1000 маленьких помічників Миколая пройдуться центральними вулицями обласного центру.

Вже втретє у місті відбуватиметься Парад Миколаїв, який започаткувала у грудні 2008 року кафедра туризму УжНУ, Туристичний — інформаційний центр Закарпаття, «Закарпатська ліга КВН», корпорація свят «Непонял».

Як розповів Олександр Коваль, керівник Туристично-інформаційного центру Закарпаття, традиційно цього року у Параді Миколаїв братимуть участь з десяток професійних Дідів Морозів, які працюють на новорічні свята у місті Ужгород та по території Закарпаття.

«Родзинкою стане відкриття бронзового пам’ятника помічнику Миколая, і традиційно маленькі Миколайчики роздаватимуть дітлахам у центрі міста цукерки. Для цього вже традиційно організатори готують майже півтонни солодощів», – каже Олександр Коваль.

Як повідомив завідувач кафедри туризму Федір Шандор, дорослі Миколаї також відвідають дитячу лікарню з подарунками і урочисто надішлють з Центральної пошти Ужгорода кілька тисяч листів до Миколая від маленьких закарпатців. Також в цей же день відбудеться традиційний книжковий фестиваль «Книга на Миколая» – зазначив Федір Шандор.

Традиційно у центрі міста відбудеться урочисте прикрашання центральної ялинки Ужгорода: Миколаї чіплятимуть іграшки, зроблені власноруч учнями шкіл міста, і урочисто за участі керівників міста запалять святкові вогні першої новорічної ялинки України.

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути