chrome firefox opera safari iexplorer

До президентських виборів у Донецьку побудують метро

18 квітня 2012 о 17:58

Державна адміністрація залізничного транспорту «Укрзалізниця» починає роботу над проектом донецького метрополітену, який буде будуватися наземним способом.

Про це президентові України Віктору Януковичу доповів віце-прем'єр-міністр — міністр інфраструктури Борис Колесніков, повідомляє президентська прес-служба.

«Ми створили в міністерстві департамент наземних метрополітенів, і зараз „Укрзалізниця“ приступає до проектування донецького метрополітену, який буде побудовано відкритим способом», — сказав віце-прем'єр-міністр після зустрічі з президентом.

Він додав, що йдеться також про відповідні проекти щодо подальшого розвитку Дніпропетровського і Харківського метрополітенів.

За словами Колеснікова, реалізація проекту у Донецьку повинна початися не пізніше березня наступного року. «Стоїть завдання відкрити першу лінію (метро) не пізніше грудня 2014 року», — сказав віце-прем'єр.

Будівництво метро в Донецьку почалося у 1990-х роках, проте неодноразово заморожувалося.

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути