chrome firefox opera safari iexplorer

Українці більше не платитимуть за з'єднання в мобільному зв'язку

26 квітня 2012 о 09:04

В Україні офіційно скасували плату за з'єднання при розмовах по мобільному. Про це йдеться у нещодавно затверджених Кабміном нових правилах надання телекомнікаційних послуг.

Так, згідно з даними нормативами, абонент інтернету або мобільного зв'язку чи кабельного телебачення тепер платитиме лише за спожиті послуги. Тарифи, коли говориш по мобільному 20 секунд, а платиш за хвилину — тепер поза законом, як і плата за з'єднання.

Заступник директора дослідницької компанії GfK Ukraine Гліб Вишлінський наголошує, що нові правила надання телекомунікаційних послуг зобов'язують операторів якісніше інформування про вартість послуг, які надаються та зменшують можливість ошукувати споживачів «хитрими тарифами».

Окрім цього нові правила суттєво обмежують можливості операторів змінювати тарифний план. Відтепер вони повинні чітко вказувати час, протягом якого тариф змінюватися не буде, а після цього строку оператори зобов'язані попереджати кожного абонента про зміну умов.

Зі свого боку мобільні оператори, які працюють на українському ринку, наголошують, що більшість норм вони вже виконують і зараз. Зокрема це стосується посекундної тарифікації та відмови від плати за з'єднання.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути