chrome firefox opera safari iexplorer

Гостинний двір перебудують у торговий центр?

27 квітня 2012 о 09:41

Київрада надала дозвіл на розробку проекту землеустрою ПАТ «Укрреставрація» на Контрактовій площі, 4 для реконструкції будівлі під торгівельно-офісний центр з гостьовою стоянкою.

За відповідний проект рішення проголосувало 68 депутатів.

Опозиційні депутати побоюються, що це виллється у перебудову Гостинного двору у торговельно-офісний центр.

«Оскільки більшість не погодилась проголосувати за внесення змін у проект рішення, а саме за заміну слова „реконструкція“ на слово „експлуатація“ це говорить про бажання влади змінити Гостинний двір до непізнаваності: серйозно добудувати чи надбудувати пам’ятку архітектури», — переконана голова фракції «БЮТ-Батьківщина» у Київраді Тетяна Меліхова.

Депутат наголосила, що заради цих планів забудовники за пособництва влади свого часу постановою Кабміну від 15 серпня 2011 року №1380 виключили Гостинний двір зі списку пам’ятників архітектури Української РСР, що перебуває під охороною держави.

«Це чергова гра, коли кияни з початком будівельних робіт навколо Гостинного двору висловлюватимуть обурення владі щодо знищення історичної будівлі, а Олександр Попов розказуватиме, що за це рішення проголосували депутати і влада тут ні при чому», — переконана Меліхова.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути