chrome firefox opera safari iexplorer

У Ялті пройде етап Кубка світу з автораллі 2011

20 грудня 2010 о 14:31

Вперше українське автораллі потрапило до календаря Кубка світу. Змагання проходимуть в околицях Ялти. Про це розказав Євген Червоненко, президент Автомобільної федерації України на Церемонії нагородження переможців чемпіонатів та кубків України з автомобільного спорту 2010 року, інформує Gazeta.ua.

За право проведення Етап Кубка світу Україна змагалася з Іспанією, Італією та Туреччиною.

«Це буде генеральна репетиція Євро 2012», – таке порівняння провів Червоненко.

Перебіг змагань у Ялті транслюватиме канал «Eurospоrt». «Уже є домовленості про ефір часом 6 годин 35 хвилин. Перші дві хвилини розповідатимуть про Крим», – каже він.

Для трансляцій буде використано 3 гелікоптера. Ще два будуть задіяні для рятувальних робіт.

Олександр Лієв, міністр культури і туризму Криму, висловив сподівання, що очікувана спортивна подія збере на півострові до 300 тис. людей. «Це сприятиме продовженню сезону. На минулі змагання у Ялті приїздило близько 90 тисяч вболівальників», – сказав чиновник.

Автомобільні змагання заплановані на 2 – 4 червня. Раніше вони проходили на початку вересня.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути