chrome firefox opera safari iexplorer

Українці платитимуть меншу комісію за зняття грошей з «чужих» банкоматів

25 травня 2012 о 16:39

У червні будуть зменшені комісії, які доводиться платити власникам пластика за зняття грошей у «чужому» банкоматі.

Справа в тому, що з 1 червня MasterCard впроваджує в Україні нову лінійку продуктів Debit MasterCard, за якою така комісія складе всього 2 грн. З середини червня розміри міжбанківського платежу готується знизити і VISA — до 0,5% відсуми, що знімається + 2 грн.

«Платіжна карта Debit MasterCard дозволить банкам надавати клієнтам послуги банкоматів безкоштовно. Після її впровадження в Польщі обсяги зняття готівки в АТМ за два роки впали вдвічі, а обсяги розрахунків платіжними картами через POS-термінали зросли втричі», — розповів виданню Коментарі генеральний менеджер MasterCard Europe в Україні, Польщі, Румунії, Болгарії, Молдові й на Балканах Павло Ріхлінскі.

Коли власники пластику можуть знімати готівку без комісій не тільки в банкоматах свого, але і чужих банків, вони не поспішають знімати відразу всю суму. У результаті частка безготівкових платежів починає зростати.

Нагадаємо, в березні повідомлялося, що Швеція може повністю відмовитися від готівки, ставши першою країною виключно з електронним способом оплати.

Розділи: Суспільство

1 травня

Інші дати
Народилася Нонна Копержинська
(1920, м. Київ – 1999) - українська актриса театру і кіно. Народна слава прийшла до неї після ролей у фільмах «За двома зайцями» і «Королева бензоколонки».
«Нонна Копержинська не грала на сцені – вона на ній жила, і в цьому її можна порівняти з Амвросієм Бучмою». (Галина Яблонська).
Розгорнути