chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні під Києвом байкери влаштовують пікнік

02 червня 2012 о 09:48

У суботу, 2 червня, в центрі історії та культури Київської Русі «Парк Київська Русь» відбудеться Пікнік «Байкери в Київській Русі».

Про це «Рідній країні» повідомила прес-служба «Парку Київської Русі».

Серед заходів цього яскравого свята, яке об'єднає дві епохи, цілий ряд різноманітних змагань. Наприклад, видовищні силові конкурси: метання покришки на дальність, розрив «Правил дорожнього руху», тяга мотоцикла з коляскою та інші.

Свої конкурси чекають і залізних коней. Буде визначено найкращий кастом (байк ручної роботи), найкращу аерографію, пройде змагання на найгучніший вихлоп.

Як відомо, невід'ємною частиною культури байкерів є пиво. Тому на учасників і глядачів чекають конкурси на найшвидше випивання пива, на піднімання кега з напоєм, на найбільший пивний живіт та інші веселі розваги.

Також на байк-святі можна буде побачити унікальну виставку handmade-мотоциклів, спробувати байкерського плову, долучитися до святкової конкурсної програми, а ввечері відчути справжній драйв від виступу рок-гуртів «Руки'В Брюки», «Mr. Оч» і хороводів навколо байкерського вогнища.

Традиційно, на гостей Нового Древнього Києва чекають середньовічні майстер-класи, виступи кінного театру, театралізоване шоу, які відкриють глядачам таємничий світ Київської Русі. Гості парку зможуть розважитися, випробувавши свою вправність у стрільбі з лука, проїхавшись на коні, а також підкріпити сили, відвідавши середньовічну кухню.

«Рідна країна»

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути