chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні відбулася прем'єрна літургія до Євро-2012

06 червня 2012 о 09:15

Перше богослужіння англійською мовою відбулося в Домініканському соборі Львова.

Це — прем'єрна літургія до Євро-2012, під час якої у львівських храмах будуть проводити богослужіння декількома іноземними мовами.

«Під час Євро-2012 літургії у багатьох львівських храмах, розташованих у центральній частині міста, будуть проводитися англійською, німецькою та португальською мовами. Почути проповіді рідною мовою гості зможуть в церкві Петра і Павла, Преображення Господнього і Пресвятої Євхаристії. Богослужіння будуть починатися о 10:00», — зазначив представник УГКЦ, отець Інокентій Волошин.

За його словами, крім літургій, в цих храмах будуть приймати сповідь рідною для німців, португальців та англійців мовою.

Як відомо, Львів прийме три матчі групового турніру Євро-2012: 9 червня зіграють Німеччина і Португалія, 13 червня зустрінуться Данія та Португалія, а 17 червня відбудеться матч Данія — Німеччина.

Розділи: Суспільство

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути