chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні заборонили діяльність 340 атракціонів

18 червня 2012 о 13:06

Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки станом на 18 червня заборонила експлуатацію 340 атракціонів, повідомив заступник голови Держгірпромнагляду Степан Дунас.

«Станом на сьогодні вже перевірено 920 атракціонів. Встановлено, що наразі не відповідають вимогам 340 атракціонів по всій Україні. Їх робота заборонена ... Ці атракціони зараз не відповідають вимогам і створюють певну загрозу, тому ми змушені були призупинити їх роботу», — заявив він.

Крім того, за словами заступника голови, до відповідальності за такі дії було притягнуто 179 посадових осіб. «В основному ці порушення — це відсутність проектної документації на розміщення атракціонів у разі їх переміщення з одного місця на інше», — зазначив Дунас.

За даними чиновника, в Україні діє близько 1090 — 1100 атракціонів, з яких більш як 200 — пересувні атракціони.

Як повідомлялося 13 червня, у Києві заборонили експлуатацію 14-ти атракціонів.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути