chrome firefox opera safari iexplorer

Збірка творів Григорія Сковороди стала Книгою року-2010

25 грудня 2010 о 19:08

Книжкою року, що минає — стала збірка творів Григорія Сковороди. Їх перевидало — харківське видавництво «Майдан». Це видання отримало гран-прі дванадцятого Всеукраїнського рейтингу «Книжка року».

За словами журі, у складі якого — критики, журналісти і культурологи, вперше твори Сковороди видали без помилок. У попередніх збірках їх нарахували близько 10-ти тисяч. Серед переможців у номінації краще сучасне українське видання — Оксана Забужко та її «Музей покинутих секретів». У номінації Сучасна поезія — найкращим визнали історичний роман Ліни Костенко «Берестечко». Серед дитячих авторів переміг Сашко Дерманський з комічним твором «Чудове чудовисько в країні жаховиськ».

Іван Малкович, дитектор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»: «На книжці ми навіть написали — для обережного читання, щоб не надірватися від сміху. Ця книжка написана за всіма лекалами світовими дитячої літератури. І там присутні українські народні герої».

Костянтин Родик, президент рейтингу «Книжка року»: «Те, шо ми бачимо серед нагороджених торішніх переможців, говорить про стабільність якості, шо ці люди випустили і у цьому році книжки, гідні нашої з вами уваги».

3 травня

Інші дати
Народився Микола Яковченко
(1900, м. Прилуки, Чернігівська область – 1974) - український актор театру та кіно. З 1928 року грав на сцені Київського театра імені Івана Франка. Головні ролі - Бублик, Довгоносик («Платон Кречет», «В степах України»), Пеньйонжка («Мартин Боруля»), Лящ («Останні»), Оверко («Фараони»), Распер («Ділок») та інші.
Розгорнути